• Да започнем с обичайния въпрос: кога и къде сте роден?
  Роден съм на 27.09.1965 г. в град Дупница.
 • Кои са водещите ценности в професионалния и личния Ви живот?
  Вярвам в Бог, в институцията на семейството, в честните и коректни отношения с контрагенти и партньори. Защитавам честта и достойнството си.
 • С какво се борите?
  Предимно със себе си – със задачата да балансирам между времето, което изискват любимите ми занимания, и служебните интереси.
  С другите – не толкова. Считам, че не е моя работа да променям хората.
  Искам да направя България по-добро място за живеене, като работя за намаляване на въздействието на промишлеността върху природата.
 • Дарявате ли?
  Да, но не обичам да говоря за това.
 • Политика?
  Не бих съчетал бизнес с политика, едното противоречи на другото.
 • Бихте ли споделили любопитни детайли, свързани с основаването на дружество „Норд Холдинг“ АД?
  Професионалният ми път в областта на екологията започна като приемчик на една площадка за изкупуване на цветни метали (скрап).
  Постепенно се издигнах в кариерата – касиер, търговец, съдружник.
  След време изкупих дяловете на предишната фирма от съдружниците ми и основах компанията „Норд“ ООД, която по-късно обедини под шапката си и други фирми и стана „Норд Холдинг“ АД.
 • В кои образователни институции сте се обучавали?
  Завършил съм УНСС, специалност „Икономика и управление на търговията“, и въпреки че нямам други дипломи, мога да кажа, че от 2008 г. досега не съм спирал да уча.
  Бизнесът, както и личното развитие и усъвършенстване са като глава лук – колкото и да белиш, пласт след пласт, винаги има и още.
  Като се замисля, още доста необелени глави лук се намират, ако човек иска да ги открие…
 • През годините сте натрупали значителен ръководен опит, заемайки отговорни позиции в различни компании и организации. Бихте ли уточнили хронологията и естеството на своите професионални ангажименти.
  От 2008 г. досега съм ръководител и съдружник в строителна фирма „Стройконсулт“. Заемал съм поста на председател на Българската асоциация по рециклиране два пъти: в периода 2007 – 2010 г. и от 2011 г. до момента.
  От 2008 г. съм консултант по икономическите и финансовите въпроси на петзвездния апартхотел Лъки Банско в гр. Банско.
  В момента съм председател на Надзорния съвет на „Норд Холдинг“ АД. Основател и съдружник съм в онлайн магазините kidso.bg и bebso.bg, специализирани в продажбата на стоки за деца от 0 до 14 години.
 • Наред с разнородните си професионални ангажименти намирате време и за любимите си лични занимания, които, както изглежда, превръщате в много повече от обикновено хоби. Какви отличия и награди притежавате?
  В личен план мога да се похваля с няколко награди от състезания със спортни автомобили на писта, както и с няколко призови места от участието си в различни голф турнири.
  По отношение на бизнеса мога да откроя приза на в-к „Капитал“ за най-динамично развиваща се компания през 2014 г., който получи една от фирмите ми – „Норд Фероиндъстри“.
  Като цяло с най-много отличия е апартхотел Лъки Банско, в който съм консултант.
  Почти всяка година хотелът печели първото място в различни класации.