ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Да започнем с обичайния въпрос: кога и къде сте роден?
-Роден съм на 27.09.1965 г. в град Дупница.

В кои образователни институции сте се обучавали?
Завършил съм УНСС, специалност Икономика и управление на търговията, и въпреки че нямам други дипломи, мога да кажа, че оттогава не съм спирал да уча.
Бизнесът, както и личното развитие и усъвършенстване са като глава лук – колкото и да белиш, пласт след пласт, винаги има и още. Като се замисля, още доста необелени глави лук се намират, ако човек иска да ги открие…

Можете ли да споделите любопитни детайли, свързани с основаването на дружеството Норд Холдинг АД?

Моята кариера в областта на екологията започна като приемчик на площадка за изкупуване на цветни метали (скрап). Постепенно се издигнах в кариерата, заемайки последователно позициите на касиер, търговец и съдружник във фирмата.
След време изкупих дяловете на останалите съдружници и основах компанията Норд ООД, която по-късно обедини под шапката си и други компании, превръщайки се в Норд холдинг АД.

През годините сте натрупали значителен ръководен опит, заемайки отговорни позиции в различни компании и организации. Бихте ли уточнили хронологията и естеството на своите професионални ангажименти.
От 2008 г. до сега съм ръководител и съдружник в строителна фирма Стройконсулт.

Заемал съм поста на председател на Българската асоциация по рециклиране два пъти: в периода 2007 – 2010 г. и от 2011 г. до момента.

От 2008 г. съм консултант по икономическите и финансовите въпроси на петзвездния апартхотел Лъки Банско в гр. Банско.

В момента съм председател на Надзорния съвет на Норд холдинг АД.

Основател и съдружник съм в онлайн магазините kidso.bg и bebso.bg, специализирани в продажбата на стоки за деца от 0 до 14 години.
Двата магазина функционират под едно общо мото: Всичко за децата.

С какво се занимавахте, преди да започнете да управлявате строителна фирма Стройконсулт?

Започнах бизнеса си през 1992 г. с ЕТ Политрейд – фирма за изкупуване и рециклиране на отпадъци.
Впоследствие основах една от най-големите компании в България в тази област – Норд холдинг АД.
От 1995 г. до 2003 г. управлявах дружеството, което към днешна дата е сред лидерите в сферата на търговията и рециклирането на отпадъчни метали в страната.

Наред с разнородните си професионални ангажименти намирате време и за любимите си лични занимания, които, както изглежда, превръщате в много повече от обикновено хоби. Какви отличия и награди притежавате?

В личен план мога да се похваля с няколко награди от състезания със спортни автомобили на писта, както и с няколко призови места от участието си в различни голф турнири.
По отношение на бизнеса, мога да откроя приза на в-к Капитал за най-динамично развиваща се компания през 2014 г., който получи една от фирмите ми – Норд Фероиндъстри.
Като цяло с най-много отличия е апартхотел Лъки Банско, в който съм консултант. Почти всяка година хотелът печели първото място в различни класации.